Yönetim kurulu Başkanımız Sn. Kadir Ümit BULUT 'un TİCARET GAZETESİNDE yayımlanan röportajı...

İzmir’de açtıkları yeni şube ile şube sayılarının 22’ye ulaştığını belirten İkbal Turizm İzmir Müdürü Arafat Arşimet:

 

    Gerek Türkiye gerekse Suudi Arabistan’da oluşturdukları sağlam alt yapı ve Suud Hac Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, IATA ve Türsab’dan aldıkları yetki belgeleri müşterilerine daha iyi hizmet olanağı sunan İkbal Turizm 22’inci şubesini İzmir’in Çankaya semtinde açtı. Hac ve umre taşımacılığı ile inanç turizmine büyük katkılar sunduklarını söyleyen İkbal Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Bulut, firma olarak yaptıkları hizmetlerinin yanı sıra gelecekteki projelerini ve hedeflerini gazetemize değerlendirdi.
     Şuan ki mevcut Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Ümit Bulut tarafından 2005 yılında kurulan İkbal Turizm’in İzmir şubesi faaliyete geçti. 2017’nin sonunda şube ve partner sayıları 30’u aşacak olan firmanın misyonu; hizmet kalitesini artırarak daha geniş kesimlere ulaşmak ve Türkiye’nin birçok noktasında faaliyet göstermek.  

“2017’nin sonunda hedef 30 şube”
     Misafirleri ile güçlü bir bağ kurmak hedefiyle yola çıktıklarını söyleyen Başkan Bulut, Türkiye genelinde şubeleşme hızımızı arttırarak Türkiye’nin her yerinden uçuş gerçekleştirerek rekabet gücümüzü ve karlılığımızı arttırmak misyonumuzun bir diğer parçası” dedi.   
     İzmir’de açtıkları şube ile şube sayılarının 22’ye ulaştığını belirten Başkan Bulut, şuan da birkaç şehir için açılış hizmetlerinin sürdüğünü ve sene sonunda şube sayısının 30’u geçeceğini söyledi.

“Biz birlikte büyüyen bir aileyiz”
     Türkiye’de olduğu kadar Sudi Arabistan’da müşterilerinin rahat bir yolculuk yapmaları için çalıştıklarını dile getiren Başkan Bulut, İkbal Turizm’inin merkezinin İstanbul Fatih’te olduğunu ifade etti. Bulut, “İkbal turizm bünyesi altında 70 ‘e yakın çalışanımız mevcut. İzmir şubemizde ise 2 kişi çalışıyor. İşin birde Suudi Arabistan ayağı var. Gittikçe büyüyen bir aileyiz. Bu sebeple sayılarımız sık sık değişebiliyor” diye konuştu.
     Firmanın misyon ve vizyonundan da bahseden Bulut, “Misyonumuz; hizmet kalitemizi sürekli arttırarak, misafirlerimizin beklenti ve taleplerini en iyi şekilde karşılamak, iletişim tekniklerini en iyi şekilde kullanarak misafirlerimiz ile güçlü bir bağ kurmak, Türkiye genelinde şubeleşme hızımızı arttırarak Türkiye’nin her yerinden uçuş gerçekleştirerek rekabet gücümüzü ve karlılığımızı arttırmak iken vizyonumuz ise uzun vadede turizm sektörünün en iyi tur operatörü haline gelerek; hac umre sektörünün hizmet üretici acentesi olmaktır” ifadelerini kullandı.

“Her bir programımız bir kampanyadır”
     Firmanın yaptığı kampanyalar ile ilgili de konuşan Bulut, İkbal Turizmin her programının bir kampanya olduğunun altını çizdi. Kendilerini rakip firmalardan ayıran özellikleri açıkladı. Bulut, “Türkiye’nin en ekonomik programlarını en iyi standartlarda sunuyoruz. Müşteri kazanmak için standart reklam çalışmaları dışında pek bir çalışma yapmamıza gerek yok bizi tanıyan müşterilerimiz en güzel kampanyayı, duyurumu yapıyor zaten. Daha öncede belirttiğimiz gibi sektörün en uygun programlarını yapıyor. Misafirlerimizi üç yıldızlı Kadir Plaza ve dört yıldızlı Kenzi Otel’de konaklatıyoruz. Tedarikçilerimizi kendimiz oluşturuyoruz. Catering firmamız, Havayolu şirketinin tek yetkili acentesi olmak gibi avantajlarımız mevcut. Bunu fırsata çevirip misafirlerimize güzel imkânlar sunuyoruz” şeklinde konuştu.

“Allah’ın misafirlerini taşımanın bilincindeyiz”
     Önceliklerinden bir tanesinin herkesin bütçesine uygun programlar yapmak olduğunu vurgulayan Bulut, “Daha yüksek standardı daha uyguna almak varken neden başka şirket olsun ki. Servisli otel kategorisindeki otellerimiz 4 dk. Araç mesafesinde 24 saat servis mevcut, Türk yemeği imkânı, otellerimizde kuru temizleme, Türk berber, kafeterya imkânı bulunuyor. Mekke ve Medine’de Allah’ın misafirlerini ağırladığının bilincinde olan genç ve dinamik bir ekip hizmet veriyor. Zaten daha önce giden misafirlerimiz bilir umrecilerimiz aile bireylerimizdir. Bunu giden herkes hisseder” diye konuştu.
     2016-2017 sezonunda İkbal Turizm 15 Temmuz günü şehit olan vatandaşların ailelerine ücretsiz umre imkânı sunduğunu söyleyen Bulut, bu yıl için Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)’e bağlı okullarda Mescid projelerinin de olduğunu bir kez daha hatırlattı. Bulut, “İkbal turizm nerede şube açarsa oradaki bir veya birkaç okula Mescid yaptırmayı planlıyor. Alt yapı çalışması henüz devam ediyor. “İkbal Turizm neredeyse hizmet oradadır” diyoruz. Biz büyürken elimizin değdiği gözümüzün gördüğü her kim var ise fayda sağlamaya çalışıyoruz. Çünkü şunu biliyoruz ki beraber olursak büyürüz” diye ifade etti.