TUR 92 - 18 MART 22 GÜN SERVİSLİ PPROGRAM İZMİR (MİİRAÇ KANDİLİ)
Gidiş: 18 Mart 2019 Pazartesi Geçiş: 04 Nisan 2019 Perşembe Dönüş: 08 Nisan 2019 Pazartesi
MEDİNE OTELİ
4 GECE
Wifi
Klima
Servis
MEKKE OTELİ
17 GECE
Wifi
Klima
Servis
Servisli Ekonomik otel

Mekke Otelimiz;

3 Yıldız Standartlarında Kabe-i Muazzama'ya 1500 mt. Mesafede Şişe Bölgesi Girişinde, Rawdah Köprüsü Hizasında  24 saat ücretsiz servis imkanı olan Kadir Plaza;

 

Medine Otelimiz;

Merkeziye Bölgesinde, 200 - 400 mt. mesafe aralığında. Yürüme Mesafesinde 3 yıldız Standartlarındadır.

( 1.Gün )

Atatürk Havalimanı dış hatlar gidiş terminalinde belirtilen saatte buluşma. Bagaj teslimi. Pasaport kontrolünden sonra uçağa geçiş. Cidde havalimanına hareket. Yaklaşık 3,5 saat sonra Cidde havalimanına varış. Pasaport ve bagaj işlemlerinden sonra görevlilerimiz eşliğinde Mekke-i Mükerreme’ye hareket. Cidde havalimanına 90 km uzaklıkta bulunan Mekke-i Mükerreme ’ye 1,5 saat sonra varış ve odalara yerleşme.Görevlilerimizce bildirilecek saatte Otel lobisinde buluşup İkbal Turizm din görevlisi eşliğinde Umre yapılması. Otelimizde konaklama.

( 2.Gün )

Otelimizde kahvaltı ve ibadet için serbest gün.Otelimizde akşam yemeği. Otelimizde konaklama.

( 3.Gün )

Otelimizde Kahvaltı. Otelimizde Akşam Yemeği. Yatsı Namazı sonrası Kabe-i Muazzama’da tesbih namazı.

( 4.Gün )

Otelimizde kahvaltı ve Harem-i Şerif’te Cuma Namazı. Otelimizde akşam yemeği. Otelimizde konaklama.

( 5.Gün )

Sabah namazını Mescid-i Haram’da kıldıktan sonra görevlilerimizce bildirilecek saatte otel lobisinde buluşup görevlilerimiz eşliğinde yaklaşık 3 saat sürecek Mekke ziyaretlerinin yapılması (Sevr Dağı, Arafat, Müzdelife, Mina, Nur Dağı, Cennetü’l-Mualla Kabristanlığı, Cin Mescidi, Peygamber Efendimizin doğduğu ev). Otelimizde akşam yemeği. Otelimizde konaklama.

( 6. Gün)

Otelimizde kahvaltı ve ibadet için serbest gün. Otelimizde akşam yemeği. Otelimizde konaklama.

( 7.Gün )    

Otelimizde kahvaltı. Sabah namazını Mescid-i Haram’da kıldıktan sonra görevlilerimizce bildirilecek saatte otel lobisinde buluşup görevlilerimiz eşliğinde Hudeybiye Antlaşmasının yapıldığı Hudeybiye bölgesini ziyaret ve deve sütü ikramı. Hudeybiye bölgesi mikat mahali olduğundan tekrar ihrama niyetlenip Umre yapılması. Otelimizde akşam yemeği. Otelimizde konaklama.

( 8.Gün )

Otelimizde kahvaltı ve ibadet için sebest gün. Otelimizde akşam yemeği. Otelimizde konaklama

( 9.Gün )

Otelimizde kahvaltı. Tenim bölgesini ziyaret ve Tenim bölgesi mikat mahali olduğundan tekrar ihrama niyetlenip Umre yapılması. Otelimizde akşam yemeği. Otelimizde konaklama.

( 10.Gün )

Otelimizde Kahvaltı ve Medine’ye Münevvere’ye geçiş hazırlıkları.

( 11.Gün )

Sabah namazına giderken veya görevlilerin belirteceği saatte bagajların oda kapısı dışına konması. Harem’i Şerif’te Cuma Namazı. Cuma Namazı sonrası Özel otobüsümüz  ile Medine – i Münevvere’ye hareket.Yaklaşık 5 saat  sürecek yolculuktan sonra Medine-i Münevvere’ye varış ve otelimizde odalara yerleşme. Otelimizde akşam yemeği.

( 12.Gün )

Sabah namazını Mescid-i Nebevi’de kıldıktan sonra görevlilerimizce bildirilecek saatte otel lobisinde buluşup görevlilerimiz eşliğinde yaklaşık 3 saat sürecek Medine dış ziyaretlerinin yapılması (Uhud Şehitliği, Mescid-i Kıbleteyn, Yedi Mescidler, Kuba Mescidi, Hicaz Demiryolu İstasyonu). Otelimizde açık büfe kahvaltı. İbadet için serbest gün. Otelimizde açık büfe akşam yemeği. Otelimizde konaklama.

( 13.Gün )

Otelimizde kahvaltı ve İbadet için serbest gün. Otelimizde akşam yemeği. Otelimizde Konaklama

( 14.Gün )

Otelimizde kahvaltı. Otelimizde akşam yemeği.  Yatsı Namazı sonrası Hurma bahçesi ziyareti.  Otelimizde Konaklama

( 15.Gün )

Sabah namazına giderken veya görevlilerin belirteceği saatte bagajların oda kapısının dışına bırakılması (elde taşınacak çantalar hariç). Otelimizde kahvaltı. Otel lobisinde buluşup görevlilerimiz eşliğinde havalimanına hareket. İstanbul’a hareket. Yaklaşık 3,5 saat sürecek yolculuğun ardından İstanbul Atatürk Havalimanı’na varış.

 

MİSYONUMUZ;

 

“Hizmet kalitemizi sürekli arttırarak , misafirlerimizin beklenti ve taleplerini en iyi şekilde karşılamak, iletişim tekniklerini en iyi şekilde kullanarak misafirlerimiz ile güçlü bir bağ kurmak . Türkiye genelinde şubeleşme hızımızı arttırarak Türkiye’nin her yerinden uçuş gerçekleştirerek rekabet gücümüzü ve karlılığımızı arttırmak.”

 

VİZYONUMUZ ;

 

“Uzun vadede turizm sektörünün en iyi tur operatörü haline gelerek; hac umre sektörünün hizmet üretici acentası olmak.”

 

VİZE İLE İLGİLİ DURUMLAR

• Uçuş tarihinden itibaren en az 7 ay geçerli pasaport,

• Arkalı- önlü olacak şekilde nüfus cüzdan fotokopisi,

• Nüfus müdürlüğünden alınmış vukuatlı nüfus kayıt örneği.( çocukları ile giden ailelerden istenir. Islak imzalı ve kırmızı mühürlü olması gerekmektedir.

MAHREM İL İLGLİ DURUMLAR

• Suudi Arabistan kanunlarına göre 45 yaşının altındaki bayanlar babası, kayınpederi, 18 yaşın üstünde erkek kardeşi, öz amcası veya öz dayısı ile umreye gidebilirler. Bu durumda evrak olarak noterden alınmış muvafakatname – taahhütname , ayrıca her birey için nüfus müdürlüğünden alınmış vukuatlı nüfus kayıt örneği gerekmektedir. . Evli bayanlar eşlerinden bekar bayanlar babalarından sağ değilse abilerinden onay almalıdır.

• Suudi Arabistan kurallarına göre 18 yaşından küçük çocuklar annesi ve babası olmadan umreye gidemezler. Birinci dereceden akrabaları ile gidebilirler. Bu durumda evrak olarak noterden alınmış muvafakatname – taahhütname , ayrıca her birey için nüfus müdürlüğünden alınmış vukuatlı nüfus kayıt örneği gerekmektedir.

• 45 yaş üstü anne 18 yaş altı çocuğuna mahrem olamaz.

• Kadın kadına mahrem olamaz.

• 45 yaş altı anneye 18 altı çocuk mahrem olamaz.

 

Muvafakatname örneği:

- ben Ali A… eşim Ayşe A ……..’nın umre amacı ile Suudi Arabistan’a amcası/ dayısı /abisi/babası/kayınpederi Ahmet a…. İle gidip gelmesine muvafakat ediyorum.

 

Taahhütname örneği:

- ben Ahmet A………… yeğenim (halam / teyzem / yeğenim / kayınvalidem/kardeşim / gelinim vs.) Ayşe A………’ı beraberimde umre amacı ile Suudi Arabistan’a götürüp getireceğimi beyan ve taahhüt ederim.

 

Vize için gerekli tüm belgelerin gidiş tarihinden 20 gün önce teslim edilmesi gerekir.

 

Konsolosluk ve diğer sebeplerden dolayı evraklar eksiksiz olsa bile vizelerde sıkıntı olabilmektedir.

ÖDEME VE İPTAL DURUMLARI

-kaparo alınmadan kayıt açılmayacağı için kayıt esnasında kaparo ödemesi yapılmalıdır. Kalan ödeme misafirimiz gitmeden 15 gün önce kapatılmalıdır.

-misafirimizin iptal talebinin yapıldığı dönemde şirketimiz tarafından yapılmış olan harcamaların kesini yapılacaktır.(uçak bileti ,vize vb.)

- misafirimiz gittikten sonra erken dönmek isterse (otel, uçak, vize ve diğer hizmetler için ödemeler önceden yapıldığından) herhangi bir ücret iadesi yapılmaz.

 

- yolcu gittikten sonra erken veya geç dönmek konaklama tipini ve otelini kendi talebi ile değiştirmek isterse kullanılan havayolunun uçaklarının müsaitlik durumuna göre ve otellerin müsaitlik durumuna göre cevap verilir. Olabilecek ücret farkı yolcuya aittir.

ÜCRETE DAHİL OLAN HİZMETLER

• Gidiş dönüş uçak bileti

• Vize

• Belirtilen otellerde gün sayısı kadar konaklama

• Tüm transferler

• Sabah ve akşam yemek

• Mekke ziyaret yerleri

• Medine ziyaret yerleri

• İkbal tur rehberlik hizmetleri

• İkbal Turizm seyahat çantası

• Tavaf çantası

• İkbal turizm umre rehber kitabı

• 5 lt dolu zemzem bidonu

ÜCRETE DAHİL OLMAYAN HİZMETLER

 

• Ekstra harcamalar

• Yurt dışı çıkış harç pulu

DİKKAT EDİLECEK HUSULAR

• kayıt sırasında belirtilen kg kadar yük hakkımız vardır. Fazla kilolardan şirketimiz sorumlu değildir.

• kayıp bagajlar ve uçuşlarda oluşabilecek rötarlar havayolu şirketi ile ilgilidir. Şirketimiz bu konuda yardımcı olmak amacı ile elinden geleni yapacaktır.

• Şirket çalışanlarımız misafirlerimizin sağlık problemleri ile yakından alakadar olacaktır. Gerekli durumlarda Devlet hastanelerinde tedavileri sağlanacaktır. Kronik hastalığı olup sürekli ilaç kullanması gereken yolcularımız ilaçlarını muhakkak yanlarında getirmelidirler.

• Konaklamalarda uçak saati farketmeksizin otele giriş saati 15:00’dır.Otellerden çıkışımızın 12:00’a kadar gerçekleşmesi gerekmektedir .Otele gece giriş yapılsa dahi bir önceki gece konaklamaya dahildir.

• Havaalanı buluşma saatimiz uçuştan en az 3 saat öncedir.

• Ek ve kesinleşmeyen uçuşlar için belirtilen günlerde bir gün ileri geri durumu olabilmektedir. Bu gibi durumlarda gün artar ise ekstra ödeme talep edilmeyeceği gibi eksik konaklama için eksik gün konaklama ücreti yolculara iade edilecektir.

• Suudi Arabistan hükümetinin kararına göre 3 hicri yıl içinde umreye ikinci gidişlerde 2000SAR /540$ vize vergi ücreti alınacaktır.

 

Broşürde yer alan hususlar taahhüt teşkil etmediği gibi sözleşme hükmünde de değildir. İkbal Turizm broşürde yer alan bilgileri değiştirme hakkına sahiptir.

 

* Pasaport ( En az 1 yıl süreli )

* 45 Yaş altı evli bayanlar için Nufüs Kayıt Örneği